Maxomorra; I am eco

Kennis maken met een nieuw merk vind ik altijd leuk. Daarom was ik ook heel erg benieuwd naar het Zweedse merk Maxomorra. Dit merk staat voor kleurrijke, vrolijke kleding waar kinderen zichzelf in kunnen zijn. De kleding van Maxomorra zit niet alleen heel lekker, maar is ook nog eens helemaal eerlijk!

Maxomorra draagt met trots het “I am eco” en dat staat voor het maken van de juiste keuzes: biologisch geteeld katoen, alleen organic gecertificeerde verf, sociaal verantwoordelijk verwerken van het textiel, GOTS certificering, gerecyclede polyamide, lage milieuimpact transport. En ze willen graag dat de lijst waar “I am eco” voor staat nog verder wordt uitgebreid.

Alle katoenen kleding, met uitzondering van het velour, zijn gecertificeerd door the Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze standaard is de leidende wereldwijde standaard voor het verwerken van biologische vezels, inclusief ecologische en sociale criteria.

Dat Maxomorra een GOTS gecertificeerd bedrijf is betekent:

  • Biologisch geteeld katoen
  • Geen synthetische pesticiden of gevaarlijke hoeveelheden chemicalien
  • Een goede basis sociale werkomstandigheden
  • Het hele productieproces is herleidbaar

Maxomorra mag het GOTS certificaat al sinds 2008 voeren en is sinds 2011 een compleet GOTS gecertificeerd merk!

 Elk seizoen komt Maxomorra met printjes die spreken tot de verbeelding van ieder kind. En ook voor de iets grotere kids zijn er leuke printjes te kiezen. Kijk maar naar de leuke jumpsuit die Alizée draagt met allover papegaaien print, of het tropische printje van Élodie. Zowel het jurkje als de jumpsuit zijn ideaal om na een warme dag op het strand over de bikini aan te trekken. De stof volt fijn zacht aan op de huid en draagt daardoor heerlijk. Check de website van Maxomorra voor de totale collectie en verkooppunten.

X

Elise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *