Street Called Madison

Eigenzinnig, hip met een eigen stijl. Dat is waar Street Called Madison (SCM) voor staat. Niet go with the flow maar juist je eigen smaak hebben en dit tot uiting laten komen in je kleding. Te groot voor vaak de fel gekleurde kinderkleding en te klein om al te shoppen bij de grote maten? Dan kies je voor SCM want ik weet zeker dat dit helemaal jou smaak is!

Het hele idee van SCM vind ik zo leuk dus echt even het noemen waard.

Samen met een groep tieners is SCM ontstaan en ontworpen.  Ze zijn om tafel gaan zitten om te kijken wat deze leeftijdsgroep nu echt wil dragen. Uit deze brainstormsessies is een collectie voor jongens en meiden ontstaan. Het merk vertelt het verhaal van de fictieve personages Luna Hill en Charlie Ray die samen opgroeien in Madison Street. Het hondje van Charlie Ray, Mr. Spikey, speelt ook een belangrijke rol in de collectie.

Kijk, en dat is nu exact wat een merk bijzonder maakt, een merk wat door en met de doelgroep gemaakt is. Tieners weten als de beste wat ze wel en niet graag qua kleding dragen. Ze hebben al heel duidelijk een eigen smaak en weten precies wat wel en wat niet hip is. En ik moet zeggen, de nieuwe zomercollectie is echt hip! Wat bij me opkomt als ik naar de collectie kijk is het relaxte sfeertje, beetje een urban styltje met fijne stofjes, wat stoerder en volwassener maar nog steeds echt voor tieners. Alhoewel mijn bijna 8 jarige dochter er toch ook echt wel een paar musthaves tussen zag zitten. Hoewel ze ook nog steeds graag kleurrijke kleding draagt vindt ze zelf de stoerdere dingen steeds leuker.

 

De zomercollectie is geïnspireerd op  Japan. We zien een mix van vintage, popart, camouflageprints, handkerchief prints, strepen en ruiten. Daarnaast is er verdieping in de collectie gekomen door middel van een denim groep: light weight denim broek, jumpsuits, skinny broekjes en shorts.

Wat ik tevens zo sterk aan SCM vind is de hoogwaardige kwaliteit. Helaas kun je dit niet op een foto zien maar ik heb de collectie een half jaar geleden op de Kleine Fabriek bewonderd en was verrast over de mooie stoffen. De stoffen voelen echt duurzaam aan en de kleding ziet er perfect afgewerkt uit.

Samen met Alizee heb ik al een paar musthaves op ons lijstje staan, die laat ik jullie graag heel snel zien. Kun je niet wachten om zelf SCM te shoppen? Vanaf zaterdag ligt de collectie in de winkels en bij de webshops. De kleding is zowel voor boys als girls verkrijgbaar in maat 116 t/m 188. Voor de verkoopadressen check de stores op de site van SCM.

Liefs,

Elise

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *