polette eyewear review

Diegene die goed hebben opgelet hebben al een paar keer de toffe zonnebrillen van polette voorbij zien komen. Maar wat is dat nu, polette?

Een tijd geleden werd ik door polette benaderd of ik wat brillen voor ze wilde uittesten. Benieuwd hoe dit concept nu werkt ben ik deze samenwerking met ze aangegaan. Ik zal jullie eerst een korte uitleg geven over polette, een internationale online opticien en inmiddels marktleider in Frankrijk.

polette is het eerste brillenmerk dat mode, innovatie en e-commerce harmonieus combineert. Opgericht in 2011 door Pierre Wizman en Pauline Cousseau, zorgde de startup voor een revolutie in de optiekwereld door kwaliteitsbrillen online en goedkoop te leveren met een fantastisch klantenservice. Net als elke zakelijke onderneming is polette een avontuur. Opgericht om de optiekwereld transparantie te brengen. Pierre, ondernemer en visionair, creëerde zonder diploma en slechts € 2000 op zak binnen 5 jaar een succesverhaal waar de media voor warmlopen! 

Zowel Pierre als Pauline hebben een sterk verlangen naar avontuur. Beide woonden 10 jaar in China. In dit meeslepende land leerden ze de markt, de taal en de cultuur gaandeweg kennen. China is al 40 jaar een van de grootste producenten van brilmonturen en glazen, en heeft daardoor veel know-how opgebouwd: dé plek voor de productie van kwaliteitsbrillen. 

De kostprijs van een bril ligt af-fabriek vaak onder de € 10,- maar waarom betalen wij dan vaak €300,- of meer voor hetzelfde product? Het gaat niet om de kwaliteit; dit is een markt waar al jaren te hoge prijzen worden berekend aan de klant. Ook de grootste merken produceren in China, maar zodra er een luxe merknaam op het montuur staat, wordt de prijs al gauw het twintigvoudige. Daarnaast bestaat er vaak een lange keten tussen fabrikant langs groothandelaar, winkel-organisatie en andere tussenpartijen die elk hun winstmarge rekenen.

polette ontwerpt en produceert monturen en glazen in eigen beheer, waardoor het transparante prijzen kan rekenen. Zo betaal je alleen voor dat wat er toe doet: een mooie kwaliteitsbril die goed zicht biedt. polette heeft een nieuwe manier van winkelen ontwikkeld waarin online en offline elkaar naadloos aanvullen. Je past offline en bestelt online, maar je krijgt je bril gewoon thuisgestuurd, waar je ook woont. polette bewijst dat je kwaliteit, originaliteit en stijl allemaal kunt hebben in een montuur + glazen voor een paar tientjes.

polette heeft een heel groot assortiment aan brillen, zowel klassiek als trendy en voor mannen en vrouwen. Nu draag ik zelf al jarenlang lenzen en dragen beide meiden geen bril, maar polette heeft dus ook een heel groot assortiment aan zonnebrillen! En uit dat assortiment mocht ik twee mooie monturen kiezen.

Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Nou, eigenlijk super simpel. Via de website kun je super eenvoudig jouw bril helemaal naar wens samenstellen. Als je klikt op KIDS kom je vanzelf bij het assortiment brillen speciaal voor kids terecht. Hier kun je kiezen voor gewone brillen of je kiest een monteur uit met zonnebril glazen. Indien je een bril op sterkte wilt bestellen moet je natuurlijk wel de sterkte van de glazen weten. Voor zowel jongens als meisjes is er een grote keuze aan verschillende monturen. Ik was gelijk verliefd op het model Chloé.S. Een zacht roze ronde bril, gemaakt van acetaat die tegen een stootje kan. De soort glazen kun je ook helemaal naar eigen wens kiezen. Bij een zonnebril heb je de keuze wel of geen sterkte. Ik koos zonder sterkte en vervolgens heb je de keuze uit getint glas of gespiegelde glazen. Ik heb gekozen voor getinte glazen in de kleur zwart. Gecombineerd met het zacht roze monteur vind ik dit er zo gaaf uitzien! Helemaal eigentijds en super hip! En ook heb ik nog een mooie zonnebril met een bruine panterprint uitgezocht, die laat ik jullie snel ook zien!

Ik kan jullie een bril van polette zeer zeker aanbevelen. De zonnebrillen zijn al mee geweest op onze vakantie naar Ibiza, en je weet hoe kinderen zijn. Die gooien hun bril in het zand als ze een duik in zee willen nemen. Maar de brillen van polette zijn bestand tegen een stootje, ze zijn heel stevig en de glazen zijn bestand tegen krassen. De brillen zijn betaalbaar en van hele goede kwaliteit. Je hebt een ruime keuze in designmonturen dus voor ieders wat wils! En bestellen gaat super eenvoudig en je hebt ze snel in huis!

x

Elise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *