Sunday School; de laatste trends in kindermode

Sunday School is een initiatief van Rob de Vos, onder andere oud-eigenaar van kindermodemerk Jake Fischer, en Stefan Flint van agentschap Flint Brands. Samen springen zij in het gat dat Market by Kleine Fabriek achter heeft gelaten. Modefabriek BV kondigde september 2017 aan definitief te stoppen met de kindermode- en lifestylebeurs. Sunday School werd gehouden in DeFabrique in Utrecht en direct bij het zien van de locatie werd ik enthousiast, wat een toffe locatie! Lekker industrieel en met de juiste sfeer. En hoe fijn is het om voor de deur gratis te kunnen parkeren!

Eenmaal binnen was het even uitpuzzelen waar alle stands stonden, maar toen we de routing door hadden sprak dit ook voor zich. DeFabrique is een oude mengvouderfabriek die inmiddels omgetoverd is tot een te gekke evenementenlocatie. De diverse stands waren mooi opgebouwd met ieder een eigen sfeer en beeld. Bij de meeste merken werd de winter 2018 collectie gepresenteerd, ja echt, de zomer moet nog komen maar de winkeliers zijn inmiddels de wintercollecties al in aan het kopen. Uiteraard kan ik nog geen beelden laten zien van deze nieuwe wintercollecties maar kan jullie wel verklappen dat ik een aantal trends heb gespot die bij veel merken doorgevoerd zijn. Zo heb ik veel heel veel glitter gezien! Bij het ene merk heel behoudend door een glitter biesje maar bij een ander merk zag ik weer truien en broeken van een volledige glitter stof. Verder blijft de dierenprint een populair printje, ook voor de komende winter. Wat mij verder opviel is dat de stof velvet vaak terug kwam bij de diverse collecties. Afgelopen winter zagen we dit natuurlijk al wel in een beperkte mate maar de komende winter zal dit nog meer gaan terugkomen. Dus denk dan aan tops helemaal gemaakt van velvet, zo zacht! Wat ook heel zacht was waren de vele winterjassen, grote trend is daar de fluffy stof, hoe zachter hoe beter! Afgelopen winter zagen we dit bij een aantal merken al voorzichtig in wat items verwerkt maar komende winter hebben veel merken zachte fluffy jassen in de collectie zitten. Verder qua kleur zag ik veel groen en de kleur oker terugkomen. Ook de kleur aubergine gecombineerd met gouden details komt terug. Voor de meiden verder leuke tops met ruches en voor de jongens stoere opdrukken op de sweaters.

In de middag waren er ook 2 modeshows doe door Just by Manon was georganiseerd, super leuke dynamische afwisseling van de dag en ik denk ook zeker voor herhaling vatbaar.

Hieronder een foto impressie van de dag, we gingen aan het eind van de dag vol inspiratie leuke contacten en tassen naar huis.

 

Toffe entree met een Efteling muziekje van de waterlelies op de achtergrond.
Starfreak stond er met de komende zomercollectie en de wintercollectie. Hele mooie stofjes waarbij de kleuren navy, wit, zacht roze en mint de boventoon spelen. De zomercollectie zal medio februari geleverd en ik hou jullie hiervan op de hoogte!
De wintercollectie van Indian Blue Jeans rockt hem super, wat een toffe items. Panterprintjes en fluffy voor de meiden, love it!
De collectie van Popcutie is gewoon te cute! Check dat hondje en het poesje aan de ketting, totally in love!
En automaat vol met de meeste leuke Popcutie kettingen, hoe leuk is dat??
Vooral heel veel roze en zwart bij de stand van Z8.
De collectie van AI&KO was verrassend leuk!
Crush Denim heeft een stoere collectie, lekker eigenzinnig waarbij ook veel velvet voor de meiden terug gaat komen.
De kettingen van KLICK-!t worden steeds populairder, en logisch ook want wat zijn ze leuk, en wat een keuze! Alizée heeft er weer een paar nieuwe uit mogen kiezen die ze binnenkort natuurlijk zal showen.
En tja, hier ging Alizée dus voor mee, de ontmoeting met Youtubster Emma Keuven bij de stand van Frankie & Liberty. Op de foto, handtekening en natuurlijk een Musical.ly opnemen.
Super leuke dag gehad bij Sunday School samen met twee meiden van Ko&Flo!

X

Elise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *